Hej där! Jag älskar att förbättra hemsidor med hjälp av statistik. Låter du mig använda cookies för att samla in anonym besöksdata?
Se hantering av personuppgifter för mer information.

Nyheter från Webflow Conf 2023

Jag håller alltid ögonen öppna efter nya verktyg och funktioner som kan ta mina webbprojekt till nästa nivå. På årets Webflow Conf 2023 har jag fått precis det.
Nyheter från Webflow Conf 2023

Nya funktioner som tar din webbdesign till nästa nivå

Som webbdesigner är det alltid spännande att hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna och verktygen inom branschen. En av de mest efterlängtade händelserna på året är Webflow Conf, där webbutvecklare och designers från hela världen samlas för att ta del av de senaste innovationerna inom no-code och visuell webbutveckling.

Årets Webflow Conf 2023 var inget undantag, och här är några av de mest spännande nyheterna som presenterades på konferensen igår.

Ny visuell identitet och gränssnitt

Först och främst, det mest uppenbara - Webflow lanserade sin helt nya logotyp och en uppfräschad visuell identitet! För företag är en visuell förändring alltid spännande och kan ge en känsla av framåtanda och utveckling. Jag gillade verkligen den tidigare logotypen och stilen, men förstår att förnyelse är en nödvändig del av att hålla sig aktuell och relevant.

Webflows hemsida som visar företagets nya logotyp och visuella identitet.
Webflows uppdaterade visuella identitet syntes på deras hemsida direkt under konferensen. (Förresten, är knappar med 3D-utseende på väg tillbaka?!)

Min analys är att Webflows nya visuella identitet är ett medvetet steg för att markera sin position på marknaden gentemot andra webbplatsverktyg som Wix, Squarespace, Framer och Showit. Dessa attraherar en publik av grafiska formgivare och designers, medan Webflow nu tydligt siktar på en målgrupp av webbdesigners och webbutvecklare som prioriterar avancerade funktioner.

Förutom den nya logotypen och den uppdaterade visuella identiteten har vi också fått ett helt nytt gränssnitt inom själva Webflow-verktyget. Det tar alltid en stund att vänja sig vid förändringar, men mitt spontana intryck är att den nya designen är tydlig och trevlig att jobba med.

Skärmdump av Webflows designverktyg med det nya gränssnittet.
En glimt av det nya grafiska användargränssnittet i Webflows designverktyg.

Produktfunktioner

Webflow avslöjade flera nya produktfunktioner som kommer att förändra hur vi designar och utvecklar webbplatser.

3D direkt i Webflow med Spline

En av de mest spännande nyheterna var den nya möjligheten att skapa interaktiva 3D-upplevelser direkt i Webflow med hjälp av en integration med Spline, en webbaserad 3D-designprogramvara. Det ger oss möjligheten att skapa imponerande 3D-designer och upplevelser på webben, helt utan att koda!

Localization med AI-översättning

För att möta behoven hos globala företag och målgrupper lanserade Webflow även en lokaliseringsfunktion som gör det enkelt att anpassa din webbplats för olika länder och språk. Allt från texter, och valutor till styling kan anpassas utifrån besökarens plats. Detta inkluderar AI för att göra översättningen smidigare och mer effektiv.

Styling och designsystem

Webflow introducerade flera verktyg och funktioner som kommer att underlätta för designers att skapa och hantera sina webbplatser.

Skalbara designsystem med variabler

Designsystem är en viktig del av att hålla en enhetlig design på din webbplats. Webflow presenterade skalbara designsystem som gör det enkelt att använda variabler för att styra allt från färger till typsnitt och storlekar. Det bästa är att detta kan göras utan att skriva någon anpassad kod. Det är ett kraftfullt verktyg som sparar tid och säkerställer att din design är konsekvent.

Skärmbild av Webflows designverktyg med möjlighet att skapa CSS-variabler.
Skapa CSS-variabler helt visuellt i Webflow. Idag finns möjligheten för färg, font och storlek men fler CSS-attribut ska komma de närmsta månaderna.

Anpassad CSS

För de som behöver ytterligare stylingkontroll avslöjade Webflow att det snart kommer att vara enkelt att lägga till anpassad CSS till sin design. Även detta på ett dynamiskt sätt. Det ger ännu mer flexibilitet när det kommer till anpassning av designen.

Component slots

En annan spännande nyhet är möjligheten att använda slots i komponenter. Detta innebär att du kan placera vad som helst i en komponent, oavsett om det är en bild, text, rubrik eller till och med en annan komponent. Detta ger en riktigt stor flexibilitet att på ett smart sätt skapa och synka olika delar på din webbplats.

Tekniska framsteg och integrationer

Webflow lämnade heller inte ut utvecklarna. De presenterade flera tekniska framsteg som kommer att underlätta för utvecklare att integrera och bygga på Webflow-plattformen.

Utvecklat API

Webflow gör det möjligt för utvecklare att integrera kraftfulla verktyg och tjänster genom att erbjuda nya API:er. Detta öppnar upp för ett större utbud av Webflow Apps och avancerade funktioner som kan integreras direkt i din webbplats.

Arbetsflöden och samarbete

Vi fick även några nyheter som förbättringar designers arbetsflöde och hur designers och utvecklare kan arbeta effektivt tillsammans, vilket alltid är mycket välkommet.

Förbättring av Figma to Webflow-pluginet

För de som använder Figma som designverktyg kommer den nya funktionen i Figma to Webflow-pluginet som en kul nyhet. Nu kan du synka komponenter från Figma till Webflow i realtid, vilket sparar tid och minskar risken för fel.

DevLink: Webflow möter React

Webflow har tagit ännu ett steg mot att ge sina användare mer kraft med integrationen av DevLink. Nu kan utvecklare enkelt exportera Webflow-komponenter till sina React-miljöer. Denna integration öppnar dörrar för avancerad funktionalitet på dina Webflow-webbplatser.

Sammanfattningsvis: Framtiden ser spännande ut för webbdesign och jag ser fram emot att utforska dessa nya funktioner för att skapa ännu mer kraftfulla och kreativa webbplatser!

Skrivet av
Senast uppdaterad:
2023-10-30